Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Alibaba blijft aantrekkelijk voor de lange termijn

Alibaba blijft aantrekkelijk voor de lange termijn

Alibaba blijft aantrekkelijk voor de lange termijn

woensdag 19 september 2018

Heel wat analisten blijven erg positief gestemd over het Chinese aandeel Alibaba, ondanks het aangekondigde vertrek van bezieler Jack Ma.

Bij ons vorige artikel met een koopadvies voor Alibaba noteerde het aandeel rond de 78 dollar. Ondertussen staat de koers al rond $162, maar een verdere stijging ligt volgens de analisten in het verschiet, hoewel er onder beleggers wat zenuwachtigheid is over het bestuur van Alibaba.

Jack Ma blijft nog een jaar op post maar er is al een opvolger aangeduid die zich rustig kan inwerken. Daniel Zhang zal het wel niet makkelijk hebben om een legende als Ma op te volgen. Jack Ma begon met Alibaba op zijn appartement en bouwde het bedrijf uit tot een ware mastodont met een marktkapitalisatie van meer dan 400 miljard dollar.

Het blijft dus even afwachten of Zhang er in zal slagen om Alibaba goed te leiden. Analist Colin Sebastian van Baird gelooft van wel. Na afloop van de recente Alibaba investor day bevestigde Sebastian dat hij erg bullish blijft voor het aandeel. "Er zijn grote groeimogelijkheden voor Alibaba door het digitaliseren van de Chinese en de wereldwijde economie. Denk aan online verkoop, logistiek en het verwerken van betalingen. Bovendien is Alibaba ook een leider aan het worden in het aanbieden van cloud diensten", klinkt het.

Ondanks de grootte van het bedrijf blijft de groei erg sterk. In het meest recente kwartaal zag Alibaba zijn omzet met 61% aandikken, veel sterker dan de 39% groei die concurrent Amazon optekende. Ruim 70% van de omzet wordt binnen China geboekt, zodat Alibaba weinig last zal hebben van een escalerende handelsoorlog tussen de VS en China. 

Bovendien bestaat Alibaba uit verschillende interessante business units. Zo heeft het bedrijf met Taobao een lokale eBay in handen, terwijl Tmall een grote online marktplaats is waarop bedrijven toegang krijgen tot de gigantische Chinese consumentenmarkt. Ze betalen hiervoor een vergoeding aan Alibaba.

Alibaba Cloud biedt dan weer een ruim gamma aan cloud diensten aan. Denk bijvoorbeeld aan opslag in de cloud, servers om websites op te draaien of capaciteit die beschikbaar wordt gesteld voor deep learning of het verwerken van big data. 

Tenslotte bezit Alibaba met Youku een populaire Chinese versie van Youtube. Daarnaast heeft het bedrijf belangrijke participaties in bedrijven als Sina Weibo (de Chinese Facebook) en Alipay, een betalingsdienst die vergelijkbaar is met Paypal én die sterk staat in het verwerken van mobiele betalingen.

Voor al deze activiteiten blijven de analisten mooie groeimogelijkheden zien. Bij Robert W. Baird hanteren ze een 'outperform' rating voor Alibaba en een koersdoel van $215, ruim 30% boven de huidige koers. MKM Partners geeft een koersdoel van $270 en Susquehanna ziet Alibaba zelfs stijgen tot $305.

Koers en grafiek CFD op Alibaba

Alibaba CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu