Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Cryptomarkt gaat naar een miljard gebruikers binnen 5 jaar

Cryptomarkt gaat naar een miljard gebruikers binnen 5 jaar

Cryptomarkt gaat naar een miljard gebruikers binnen 5 jaar

zaterdag 08 september 2018

Volgens Coinbase CEO Brian Amstrong zal het cryptocurrency ecosysteem de komende jaren enorm sterk groeien. Van de huidige 40 miljoen gebruikers zullen we naar 1 miljard gebruikers gaan binnen 5 jaren.

Armstrong was eerder deze week te gast op TechCrunch Disrupt in San Francisco. Hij vertelde over de hype van eind 2017 en hoe Coinbase enorm groeide op een zeer korte periode. "Ik herinner me een dag waarop we 40.000 nieuwe accounts toevoegden en ik keek toen naar een foto van het stadium in San Francisco om me voor te stellen hoe gigantisch dit cijfer is. In dat stadium kunnen ook ongeveer 40.000 mensen plaats nemen. Een maand later openden we al 500.000 nieuwe accounts op 1 dag en het opschalen van onze infrastructuur was dus een enorme uitdaging. We moesten ook 300 of 400 nieuwe mensen aanwerven voor onze klantendienst." 

Coinbase plukte ook ervaren mensen weg bij andere grote techbedrijven en is nu klaar voor de volgende groeifase. "Op heel de wereld zijn er maar 40 miljoen mensen die cryptocurrency kopen en bezitten. Ik denk dat we binnen 5 jaren naar 1 miljard mensen kunnen gaan en binnen 10 jaren naar 4 miljard mensen. Het is vergelijkbaar met het internet dat er ook een lange tijd over gedaan heeft om de helft van de wereldbevolking te bereiken", aldus Amstrong.

Coinbase is momenteel vooral een toegangspoort voor mensen die heel bekende cryptomunten kopen met euro's of dollars, tegenover Binance waar je allerlei cryptomunten tegen andere cryptomunten kan verhandelen. In de komende jaren zal Coinbase echter enorm uitbreiden. Amstrong gelooft sterk in cryptocurrency tokens die door bedrijven worden uitgegeven om geld op te halen. "In de komende 5 jaren zullen de meeste tech startups tokens uitgeven en dit zal een nieuwe versie van de aandelenmarkt worden", meent Armstrong. "Coinbase wil het legale platform worden waarop je zulke tokens kan verhandelen die geklassificeerd zullen worden als securities of aandelen."

Coinbase heeft ondertussen al Keystone Capital Corp. overgenomen, een broker die door de SEC gereguleerd is. Het bedrijf is dus goed op weg om de cryptomarkt in samenspraak met de regulatoren bij een groter publiek bekend te maken.

Koers en grafiek CFD op Bitcoin

Bitcoin CFD long of short


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services Comm.V
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu