Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Bpost is te zwaar afgestraft

Bpost is te zwaar afgestraft

Bpost is te zwaar afgestraft

donderdag 06 september 2018 - door Redactie

Bpost blunderde met de overname van het veel te dure Amerikaanse Radial, maar het aandeel werd daar volgens Berenberg te zwaar voor afgestraft.

Bpost nam het Amerikaanse e-commercebedrijf Radial over voor 700 miljoen euro. Radial neemt de hele logistieke afhandeling op zich bij internetverkopen. Maar het bedrijf bleek klanten te verliezen en de kosten waren slecht ingeschat. Zo was er een peperduur health plan voor de 6.700 werknemers dat veel meer kost dan verwacht.

Het aandeel kwam fors onder druk te staan nadat Bpost in maart slechte resultaten publiceerde én bovendien de verwachtingen terugschroefde. De koers van de aandelen viel terug van ongeveer €28 tot onder de €14 vandaag. Volgens Berenberg is de markt te negatief gestemd. Zij stellen dat de overnameprijs van Radial al twee keer uit de marktkapitalisatie van Bpost werd afgeschreven.

Bovendien presteert Bpost goed in vergelijking met concurrenten als PostNL of Deutsche Post. De omschakeling van brievenpost naar steeds meer pakjes verloopt goed. En ook wat het dividend betreft is er stabiliteit: dit komt steeds uit rond de €1,30. Tegen de huidige koersen loopt het dividendrendement dus op tot zo'n 10%. Beringer geeft daarom een koopadvies voor Bpost en een koersdoel van €17.

KBC Securities gaf in augustus nog een koopadvies met een koersdoel van €17,50.

Grafiek van BpostGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu