Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Bitcoin dit jaar nog naar 25.000 dollar?

Bitcoin dit jaar nog naar 25.000 dollar?

Bitcoin dit jaar nog naar 25.000 dollar?

maandag 03 september 2018

Tom Lee van Fundstrat denkt nog steeds dat de bitcoin 2018 opnieuw boven de 20.000 dollar zal eindigen. Net zoals vorig jaar verwacht hij een grote eindejaarsrally.

In september vorig jaar kon de bitcoin nog gekocht worden voor minder dan $3.500, maar daarna begon er een enorme rally die de munt tot haast $20.000 bracht. Na de lancering van bitcoin futures eind december werd het voor professionele partijen makkelijk om bitcoin te shorten. Dat zette een hele correctie in gang die tot op vandaag nog niet helemaal achter de rug lijkt te zijn.

Bitcoin noteert momenteel rond de $7.000 en gezien de enorme volatiliteit is het helemaal niet ondenkbaar dat we op enkele weken tijd weer fors kunnen stijgen. De vraag is alleen of de interesse in cryptomunten zo plots gaat terugkomen.

1/btcusd0918.jpg

(grafiek Tradingview)

Tom Lee ziet wel enkele mogelijke katalysatoren. Hij wijst op een verband met de koersen van emerging markets, waar veel interesse is in cryptocurrency. Als de beursindices in deze landen onder druk staan, voelen de lokale beleggers zich minder rijk. Dat zet het kopen van cryptomunten onder druk. Een uitbodeming van de emerging markets zal er dus voor kunnen zorgen dat er snel weer veel geld richting cryptocurrencies gaat vloeien.

Daarnaast wijst Lee op de stijgende interesse van hedgefunds. Deze fondsen werven regelmatig nieuwe jonge medewerkers aan die vaak een enorme interesse in cryptomunten hebben. Zij overtuigen de oudere medewerkers om toch de stap naar cryptocurrency te overwegen. 

Specifiek voor wat de prijs van bitcoin betreft kan er binnenkort nog iets anders spelen. Tom Lee denkt namelijk dat de introductie van ethereum futures positief zal zijn voor de bitcoin koers. Grote partijen die nu bearish gestemd zijn kunnen alleen maar short gaan op bitcoin. Door de introductie van ethereum futures zouden een deel van de bitcoin shortposities verplaatst kunnen worden naar ethereum.

Koers en grafiek CFD op Bitcoin

Bitcoin CFD long of short


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services Comm.V
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu