Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Het risico verkleinen bij cryptovalutahandel

Het risico verkleinen bij cryptovalutahandel

Het risico verkleinen bij cryptovalutahandel

dinsdag 31 juli 2018

Handelen op de financiële markt betekent risico. Risico is immers inherent verbonden aan het handelen met financiële producten, maar bij cryptovaluta is het risico gemiddeld net iets hoger dan bij andere financiële instrumenten.

Dit heeft te maken met de volatiliteit van de koers van de verschillende munten, de geringe leeftijd van deze markt en uiteraard het grote aantal mensen zonder voldoende kennis op de markt. Zeker bij de kleinere cryptomunten kan dit grote verliezen opleveren. Maar het risico kun je zelf verkleinen, wanneer je aan de slag gaat met cryptovalutahandel. We geven je vier sterke tips.

1/binair.jpg

Bron: Pixabay

Gebruik een goede wallet

Cryptomunten zijn assets met een bepaalde waarde. Die laat je dus niet ergens op een website staan, waarvan je geen idee hebt wie de eigenaar is. Wil je de kans op verlies van je munten zo klein mogelijk maken en wil je hackers geen kans geven, gebruik dan een goede cryptovaluta wallet. Modellen van Trezor en Ledger zijn op dit moment bijzonder populair. Houd er rekening mee dat het even kan duren voordat je een wallet hebt, de vraag is op de meeste momenten groter dan het aanbod.

1/dief.jpg

Bron: Pixabay

Gebruik risicomanagement

Heb je € 500 die je kunt missen en wil je die investeren in cryptovaluta? Dat kan, maar verdeel het kapitaal dan wel over verschillende munten. Wanneer je al je geld op één munt inzet, verhoog je namelijk het risico aanzienlijk. Zelfs wanneer de kans enorm is dat deze munt in waarde gaat stijgen, is het niet verstandig om al het geld hierin te investeren. Spreid je kapitaal altijd over verschillende munten, zodat het risico op verlies van al je kapitaal kleiner wordt. Dit wordt ook wel risicomanagement genoemd en is van onmisbare waarde bij het beleggen en investeren.

Verdiep je in de markt

Investeren in cryptovaluta betekent dat je direct aan je huiswerk kunt beginnen. Wil je het risico verkleinen, lees je dan eens in op onderwerpen zoals de achterliggende technologie, de werking van de markt, en wat is blockchain en cryptogeld nou eigenlijk precies? Wanneer je goed weet wat het is en hoe het werkt, dan weet je ook welke signalen belangrijk zijn tijdens het handelen in cryptovaluta.

Kies de momenten waarop je gaat handelen

Cryptovalutahandel is een 24/7 markt, maar dat betekent niet dat jij ook 24/7 op je app of computer moet kijken. Kies de momenten waarop je bewust en actief gaat handelen en doe dit alleen, wanneer je goed uitgerust bent en je helemaal optimaal voelt. Zo maak je namelijk de beste beslissingen.

1/trading.jpg

Bron: Pixabay

Een kleiner risico, dat regel je zelf

Handelen op de financiële markten betekent automatisch risico. Maar je bepaalt tot bepaalde hoogte zelf hoe groot het risico is. Investeer je geen geld dat je niet kunt missen én volg je de vier tips hierboven, dan is het risico direct een stuk kleiner wanneer jij begint met de eerste investeringen in cryptovaluta. Maak je leuke winsten, houd dan alsnog vast aan deze tips zodat je de winst ook daadwerkelijk vast weet te houden.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services Comm.V
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu