Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Tijd is geld als je belegt: tijd besparen doe je zo

Tijd is geld als je belegt: tijd besparen doe je zo

Tijd is geld als je belegt: tijd besparen doe je zo

dinsdag 03 juli 2018

Wie belegt weet hoe belangrijk timing is. Beleggen kan winstgevend zijn, maar het is ook tijdrovend. Het goed managen van je tijd is daarom essentieel. En tijd besparen op alledaagse dingen is makkelijker dan je denkt!

Plan je agenda

Een werkweek zit vaak vol met afspraken, deadlines, vergaderingen, opdrachten en andere verplichtingen. En ondertussen wil je ook nog op de hoogte blijven van de laatste updates uit de beleggerswereld. Als je het maximale rendement uit je beleggingen wilt halen is het belangrijk dat je daar dagelijks tijd aan besteedt. Een goede manier om tijd te besparen is vooraf, bijvoorbeeld op een zondagavond of een maandagmorgen, je week te plannen. Zo weet je precies wanneer je vaste afspraken hebt en wanneer je tijd in kan plannen om voor je belegde geld te zorgen.

1/agenda.jpg

Bron: Pexels

Wees de baas over je agenda

Een planning maken is niet het moeilijkste, moeilijker is om je eraan te houden. Met name ´nee´ zeggen is voor veel mensen nogal eens een obstakel. Mensen voelen zich vaak bezwaard om ´nee´ te zeggen, het bezorgt ze een schuldgevoel en ze zijn bang dat ze anderen ermee beledigen. Maar dat is niet zo: jij bent de baas over je eigen tijd! ´Nee´ zeggen tegen een avondje uit, een verzoek van een collega of een uitnodiging is helemaal niet onbeleefd, en je hoeft het niet eens uit te leggen. Als je wat vaker ´nee´ zegt, zal je zien dat je meer tijd overhoudt om te besteden aan de dingen die jij belangrijk vindt, waardoor je je bijvoorbeeld ook makkelijker aan je planning kan houden.

Verwijder social media

Als er iets is dat het huidige tijdperk typeert dan is het wel sociale media. We leven in een wereld die digitaal volledig verbonden is met sociale netwerken, waar we alles delen en bedrijven alles van ons weten. Het lijkt zo leuk, foto´s plaatsen, reacties ontvangen, tijdlijn bijhouden, maar het kost heel veel tijd. Kostbare tijd. De oplossing? Verwijder sociale media! Als het verwijderen van je Facebookaccount een te grote stap is, gooi dan in elk geval de applicaties van je smartphone. Twijfel je ook daarover? Probeer dan eens bij te houden hoeveel je per dag op je telefoon je sociale media checkt.

1/socialmedia.jpg

Bron: Pexels

Laat spullen bezorgen

Even naar de supermarkt, kleren kopen in het winkelcentrum - het zijn alledaagse bezigheden als deze die uiteindelijk kostbare uren van je dag opslokken. Waarom zou je dat laten gebeuren? Tegenwoordig kan je alles online bestellen! Van je boodschappen tot je elektronica, je kleren tot je medicijnen. En als je het helemaal goed wilt aanpakken, bestel je ook je eten! Je kan tegenwoordig elke keuken online bestellen, dus eentonig hoeft dat niet te worden.

1/delivery.jpg

Bron: Pexels

Doe kleine dingetjes gelijk

Naast bovenstaande klusjes kost het huishouden sowieso tijd. Alleen de gedachte al dat je nog bepaalde dingen moet doen zorgt ervoor dat je je niet volledig op bijvoorbeeld het beleggen kan focussen. Gebruik daarom de twee minuten-regel: elk klusje dat minder dan twee minuten duurt, gelijk doen. Zo stapelen de klusjes zich niet op, terwijl je de grotere klussen gewoon in je planning kan doen. Een opgeruimd huis, een opgeruimd hoofd. En een betere focus op je beleggingen!Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services Comm.V
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu