Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Micron kan nog verdubbelen

Micron kan nog verdubbelen

Micron kan nog verdubbelen

dinsdag 26 juni 2018

Het aandeel Micron noteert momenteel iets boven de 50 dollar en analisten geven koersdoelen van 100 dollar en meer.

Vorig jaar stipten we al aan dat Micron mooie groeicijfers kon voorleggen. De koers van de aandelen noteerde toen rond de 30 dollar en Needham gaf een koersdoel mee van 50 dollar. Deze koers werd ondertussen gehaald en Needham herhaalde recent het koopadvies met een koersdoel dat nu op 100 dollar ligt. Rosenblatt Securities geeft zelfs een koersdoel af van $120.

Micron blijft investeren in DRAM chips en de vraag naar betere chips groeit nog steeds. Micron levert bijvoorbeeld DRAM aan NVIDIA die nodig is voor de GPU kaarten die ondermeer gebruikt worden om cryptomunten te delven.

Daarnaast stuwt de groei in artificiële intelligentie (AI) en machine learning de vraag naar Micron chips. Voor AI servers is zes keer meer DRAM nodig en de verwachting is dat tegen 2025 de helft van alle servers uitgerust zal zijn voor AI toepassingen.

De DRAM verkoop blijft dus sterk over verschillende segmenten. Door de hoge vraag kon Micron bovendien de verkoopprijs optrekken, waardoor de brutomarge op 69% uitkomt. De kwartaalcijfers die enkele dagen geleden werden gepubliceerd waren dan ook beter dan verwacht. De vooruitzichten voor het huidige kwartaal werden bovendien lichtjes opgetrokken.

Vrijwel alle analisten geven koopadviezen maar niet iedereen ziet de koers boven de 100 dollar stijgen. Deutsche Bank hanteert momenteel een koersdoel van $80 en Credit Suisse geeft een koersdoel van $90.

Koers en grafiek CFD op Micron - MU

Micron - MU CFD long of short


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services Comm.V
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu