Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Groeiende vraag naar cholocade is zegen voor Mondelez

Groeiende vraag naar cholocade is zegen voor Mondelez

Groeiende vraag naar cholocade is zegen voor Mondelez

vrijdag 27 april 2018

De snoepfabrikant Mondelez vraagt aan landen als Ghana en de Ivoorkust om de productie van cacao op te drijven. De vraag naar chocolade groeit sterk in landen als China.

Hubert Weber van Mondelez Europe geeft aan dat Chinezen momenteel slechts 50 gram chocolade per jaar consumeren, wat nog een enorme groei mogelijk maakt. In Rusland wordt bijvoorbeeld al 3 kilogram per jaar verbruikt, terwijl dit in de VS 6 kilogram is en in Europa maar liefst 9 kilogram.

Mondelez heeft dergelijke groeimarkten nodig want de consumenten zoeken tegenwoordig meer gezonde voeding. De groei van bijvoorbeeld snackbars komt zo wat onder druk te staan, hoewel mensen nog steeds van een 'guilty pleasure' kunnen genieten.

Mondelez blijft dan ook een aantrekkelijk dividendaandeel: gedurende de voorbije 5 jaren werd het dividend jaarlijks opgetrokken. De analisten zijn dan ook eerder positief gestemd. RBC Capital geeft een koopadvies en een koersdoel van $54. Credit Suisse hanteert een koersdoel van $48, zo'n 20% boven de huidige koers.

Koers en grafiek CFD op Mondelez International

Mondelez International CFD long of short


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services Comm.V
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu