Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Bankera haalt meer dan 105 miljoen euro op

Bankera haalt meer dan 105 miljoen euro op

Bankera haalt meer dan 105 miljoen euro op

zaterdag 17 februari 2018 - door Redactie

Banking for the Blockchain Era. Dat is de slogan van Bankera, een fintech bedrijf dat al bijna 800.000 klanten telt.


De blockchain bank Bankera heeft met een initial coin offering (ICO) al meer dan 105 miljoen euro opgehaald. De ICO loopt nog zo'n tiental dagen en er kan op ingetekend worden via SpectroCoin.

Bankera is namelijk de moedergroep boven SpectroCoin, een website waar je eenvoudig cryptomunten als Bitcoin, Dash, Ether en XEM kan kopen. SpectroCoin biedt ook beleggingen in goud aan en maakt het voor eigenaars van cryptomunten erg makkelijk om hun coins onmiddellijk in goud om te zetten. Daarnaast biedt SpectroCoin prepaid creditcards aan, waardoor je cryptomunten kunt gebruiken om je creditcard op te laden en vervolgens betalingen te doen in winkels, restaurants, hotels of webshops. De website telt ondertussen al haast 780.000 gebruikers en is winstgevend.

Met het opgehaalde geld zal Bankera weldra een volledige crypto exchange lanceren, waarbij je zal kunnen handelen in vele cryptomunten, ERC20 en NEM Mosaic tokens. Binnen de cryptomarkt is er nood aan een dergelijke betrouwbare exchange. Zeker voor de handel in ERC20 tokens moet er vaak gewerkt worden met eerder onbetrouwbare websites. Bankera wil daarnaast uitgroeien tot een volwaardige bank die naast crypto ook reguliere diensten aanbiedt zoals betalingsverwerkingen, leningen, spaarproducten en investeringen. 

In januari nam Bankera al de investeringsbank Pacific Private Bank over en verwerfde het dus een officiële banklicentie, zij het wel uit Vanuatu. Pacific Private Bank werd in 1997 opgericht en houdt zich vooral bezig met investeringen en asset management voor rijke klanten van over de hele wereld. Bankera zal Pacific Private Bank verder uitbouwen door gebruik te maken van blockchain technologie. Er zal ondermeer met Ripple gewerkt worden om internationale betalingen sneller en goedkoper te maken.

ICO loopt nog

Meer dan 87.000 beleggers hebben ondertussen al deelgenomen aan de ICO en meer dan 4 miljard BNK tokens zijn reeds verdeeld. Het hoge aantal tokens lijkt een investering niet interessant te maken, maar de wekelijkse dividenduitkeringen zijn wel aantrekkelijk. Momenteel leveren de tokens nog steeds een hoger dividendrendement op dan geld dat op een spaarrekening staat.

Hoewel de ICO nog loopt, betaalt Bankera toch al wekelijks een dividend uit aan de token houders. Tijdens de pre-ICO betaalde je slechts €0,01 per Banker, momenteel is de prijs al opgetrokken tot €0,021 en bij elk miljard verkochte tokens wordt de prijs verhoogd met €0,001. 

Tijdens vorige week boekte Bankera voor €187.358,28 transactie inkomsten, waarvan 20% verdeeld werd onder de token houders.

Het rendement op jaarbasis aan de laatste ICO prijs kwam vorige week uit op 1,32%. 

Door de sterke groei van cryptomunten en het aanbieden van traditionele bankdiensten voorspelt Bankera dat de omzet binnen 10 jaar maal 50 zal gaan. Voor 2018 wordt een omzet verwacht van zo'n 11 miljoen euro, in 2027 moet de omzet boven de 500 miljoen euro uitkomen en hiervan zal dus 20% worden uitgekeerd aan de token houders.

Intekenen op BNK tokens kan via SpectroCoin en er is geen minimum inleg vereist. Zoals steeds: een ICO is een investering met een hoog risico. Het risico is in dit geval weliswaar iets lager doordat Bankera reeds een werkend product heeft, winstgevend is en al dividenden uitkeert. Maar zelfs dan nog kan het project overkop gaan of het zwaar te verduren krijgen als overheden wereldwijd de cryptomarkt sterker gaan reguleren. Investeer dus alleen geld dat je volledig kan missen!Gratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu