Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Sterk 2018 verwacht voor Nvidia

Sterk 2018 verwacht voor Nvidia

Sterk 2018 verwacht voor Nvidia

donderdag 15 februari 2018

De cijfers van GPU fabrikant Nvidia blijven verbazen. Het bedrijf profiteert van de groei van datacenters, videogames en het mijnen van cryptomunten.

Nvidia boekte in 2017 een omzetgroei van 41%, terwijl de winst per aandeel steeg met maar liefst 88%.

Het bedrijf profiteert van de zeer sterke vraag naar GPU kaarten, die onder meer gebruikt worden in cloud data centers, voor het ontwikkelen van AI toepassingen en natuurlijk voor het spelen van grafisch veeleisende videogames. 

Zo zorgt de groeiende populariteit van eSports voor een sterke vraag naar grafische kaarten. Maar Nvidia profiteert niet alleen van pc games. Het bedrijf surft ook mee op successen van spelconsoles. Zo maakt het Nintendo Switch home gaming system gebruik van de Nvidia Tegra GPU. Deze populaire spelconsole zorgde voor één van de sterkste kwartalen bij Nintendo en dat reflecteert zich ook in de cijfers van Nvidia.

Nvidia praat zelf amper over de groeiende vraag naar GPU's vanwege cryptocurrency mining. Door de sterke stijging van de cryptomunten zijn er steeds meer particulieren die zelf een mining rig bouwen om bijvoorbeeld Monero te mijnen. Hiervoor gebruiken ze liefst zo veel mogelijk GPU's waardoor er in de markt een tekort was aan GPU's. Doordat de meeste verdelers door hun voorraad zaten werden deze GPU's zelfs op de tweedehandsmarkt aan veel hogere prijzen verkocht dan de winkelprijzen. 

Door de sterke stijging van de omzet en de winst is Nvidia eerder duur gewaardeerd. Beurshuizen Needham en Jefferies geven nog wel een koopadvies af en een koersdoel van $300, ruim 20% boven de huidige koers. Morgan Stanley is pessimistischer en hanteert een 'houden' advies en een koersdoel van $258.

Koers en grafiek CFD op Nvidia (NVDA)

Nvidia (NVDA) CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu