Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Alphabet blijft lieveling van analisten

Alphabet blijft lieveling van analisten

Alphabet blijft lieveling van analisten

vrijdag 09 februari 2018 - door Redactie

Ondanks wat mindere kwartaalcijfers blijven de analisten toch erg positief over Alphabet, het moederbedrijf van Google.

Alphabet presenteerde onlangs kwartaalcijfers en de winst kwam uit onder de verwachtingen van Wall Street. De advertentieverkopen blijven sterk, maar de stijgende kosten wegen op de winst. Zo investeerde Alphabet in reclamecampagnes tijdens grote sportevenementen, ondermeer om  nieuwe producten te lanceren, zoals de Pixel 2 smartphone. Alphabet blijft ook veel geld betalen om Google de standaardzoekmachine te laten zijn op iPhone en de browser Mozilla Firefox.

Ondertussen heeft Alphabet verschillende diensten die meer dan een miljard gebruikers tellen. Voorbeelden van bekende diensten zijn de zoekmachine Google, Youtube, Google Maps, de browser chrome, de emaildienst Gmail, het Android besturingssysteem en de Google Play Store. Hoewel de meeste van deze diensten gratis zijn blijken ze toch enorm waardevol te zijn om data te verzamelen over de gebruikers. Op deze manier kunnen profielen gemaakt worden waarna gebruikers passende advertenties te zien krijgen in Google search of op ander websites die advertenties van Google Adsense tonen.

Voor wat betreft search blijft Google de top zoekmachine ter wereld. De videowebsite Youtube blijft dan weer erg dominant voor wat streaming videos betreft. Alleen deze twee diensten zorgen er al voor dat de advertentie inkomsten blijven binnenstromen. Een deel van deze inkomsten wordt geïnvesteerd in nieuwe beloftevolle technologieën. Alphabet heeft bijvoorbeeld zwaar geïnvesteerd in een cloud computing tak, die steeds meer terrein wint. Verder zijn er investeringen in artificiële intelligentie, zelfrijdende auto's, augmented reality enzovoorts. Dat maakt het bedrijf goed geplaatst om sterk te profiteren van toekomstige technologische trends.

Analisten blijven dan ook bullish. Mizuho Securities en Credit Suisse geven voor het aandeel een koopadvies en een koersdoel van $1.400, wat een koerspotentieel geeft van meer dan 30%. Merrill Lynch en Jefferies geven een koersdoel van $1.360, Citigroup en Piper Jaffray houden het op $1.350.

Grafiek van AlphabetGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu