Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > De cryptovraag van 2018: verkopen of blijven houden?

De cryptovraag van 2018: verkopen of blijven houden?

De cryptovraag van 2018: verkopen of blijven houden?

maandag 05 februari 2018

De Bitcoin komt steeds harder onder druk te staan en de bubbel loopt leeg. Bijhouden, verkopen of toch nog bijkopen?

Bitcoin heeft een zeer interessante koersbeweging laten zien. Van enkele duizenden dollars in het begin van 2017 tot tegen de $20.000 aan het einde van 2017. Hierdoor was de Bitcoin haast onafgebroken in het nieuws en de mogelijkheid om snel je geld te verdubbelen trok weer nieuwe speculanten aan. De bubbel bleef groeien en heel wat cryptowebsites bezweken onder de drukte, waardoor ze de deuren moesten sluiten voor nieuwe klanten.

Nauwelijks een maand verder is de zeepbel gebarsten en koersen we alweer rond de $7000, terwijl ook alle andere altcoins op grote verliezen staan sinds begin 2018. De speculanten die een korte rit hebben meegemaakt verkopen in paniek en duwen de koersen steeds lager. Deze daling geeft kansen voor investeerders die echt in cryptocurrency geloven. De echte optimisten malen er namelijk niet om dat de waarde is gezakt en houden vast. Ze hebben zulke heftige bewegingen al eerder meegemaakt met de Bitcoin en verwachten ook nu weer een uitbodeming en vervolgens een stijging naar nieuwe highs. 

Kopen, verkopen of bijhouden?

Op de vraag of je moet kopen, verkopen of bijhouden kan moeilijk een sluitend antwoord geformuleerd worden. Veel hangt af van je eigen overtuiging en of je wel bestand bent tegen de psychologische rollercoaster van sterk fluctuerende koersen.

Beleggers die al lang in Bitcoin zitten en die zich zorgen maken doen er beter aan om een stuk van hun belegging ten gelde te maken. Wanneer je goedkoop bent ingestapt, heb je sowieso winst die je deels kan veilig stellen. Op die manier heb je in ieder geval geld uit je Bitcoins gehaald, maar blijf je toch nog mee profiteren van eventuele stijgingen. Het is trouwens altijd een goed idee om deels te verkopen wanneer één soort belegging een te grote impact op je portefeuille heeft.

Geloof je erg in Bitcoin en ben je ingestapt aan een hoge prijs? Dan kan je overwegen om opnieuw bij te kopen, zodat je kan 'middelen'. Je gemiddelde aankoopprijs zal zo dalen waardoor je sneller op winst zal staan als de cryptomunten weer beginnen stijgen.

Als je erg gelooft in cryptomunten en blockchain, maar nog geen cryptocurrency bezit, dan kan je op regelmatige basis voor een klein bedrag cryptocurrency kopen, liefst dan nog gespreid over enkele verschillende munten. Je moet helemaal geen duizenden euro's investeren en bovendien moet je alleen investeren met geld dat je bereid bent volledig te verliezen. Je kan bijvoorbeeld 100 euro investeren, afwachten en eventueel nog bijkopen op een later tijdstip. Soms koop je goedkoop, soms duurder. Maar als een nieuwe stijging zich weer inzet ben je goed gepositioneerd om te profiteren van de aantrekkende koersen.

Cryptomunten kopen >>

Koers en grafiek CFD op Bitcoin

Bitcoin CFD long of short


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services Comm.V
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu