Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Is Netflix al te duur geprijsd?

Is Netflix al te duur geprijsd?

Is Netflix al te duur geprijsd?

dinsdag 30 januari 2018

Netflix presenteerde vorig week erg goede kwartaalcijfers, maar op de beurs is het aandeel misschien al te duur geprijsd.

Het aandeel Netflix is ruim verdrievoudigd sinds ons vorige artikel. Toen waren er nog wat twijfels over de verdere groeimogelijkheden van Netflix, ondertussen heeft het bedrijf de stoutste verwachtingen overtroffen.

In het vierde kwartaal trok Netflix weer zo'n 8,3 miljoen nieuwe klanten aan, fors beter dan de verwachte 6,3 miljoen. Het jaar 2017 werd afgesloten met maar liefst 117,6 miljoen abonnees, waardoor de omzet steeg tot boven de 11 miljard dollar. Netflix was in 2017 ook winstgevend in elk kwartaal.

Voor het eerste kwartaal van 2018 mikt Netflix op 6,35 miljoen nieuwe abonnees. Het bedrijf blijft nieuwe klanten aantrekken door telkens meer te investeren in eigen content zoals de succesreeks 'Stranger Things'. Tijdens 2018 wordt zo'n 8 miljard dollar geïnvesteerd in nieuwe content, waardoor abonnees in de toekomst zeker kunnen zijn van nieuwe topreeksen.

Doordat er telkens nieuwe veelbelovende reeksen en films worden aangekondigd blijven de klanten hun abonnement steeds verlengen. Netflix kan zo ook de prijzen van de maandabonnementen lichtjes optrekken zonder veel klanten te verliezen. De abonnementsprijzen blijven bovendien ook erg goedkoop tegenover kabelabonnementen. Heel wat mensen zeggen hun kabelabonnement op en abonneren zich op Netflix en een concurrent zoals Amazon Prime. Door het kabelabonnement op te geven besparen deze mensen maandelijks nog veel geld, terwijl ze toegang hebben tot kwalitatieve content-on-demand. In dat opzicht is de toegenomen concurrentie geen probleem voor Netflix, de markt blijft gewoon verder groeien en iedereen profiteert daarvan.

Het Netflix aandeel is momenteel niet zo goedkoop meer en erg veel opwaarts koerspotentieel zien de meeste analisten niet. J.P. Morgan geeft een koopadvies en een koersdoel van $285, wat ongeveer overeenkomt met de huidige koers. Jefferies heeft een 'houden' advies met een koersdoel van $236. Duidelijke koopadviezen vinden we wel bij MKM Partners en BTIG met koersdoelen van respectievelijk $320 en $330, pakweg 15% boven de huidige koers.

Koers en grafiek CFD op Netflix - NFLX

Netflix - NFLX CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu