Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > MoneyGram gaat Ripple en XRP testen

MoneyGram gaat Ripple en XRP testen

MoneyGram gaat Ripple en XRP testen

donderdag 11 januari 2018

MoneyGram heeft vandaag aangekondigd dat het XRP gaat gebruiken om internationale betalingen sneller en goedkoper te maken.

Moneygram is een internationale geldtransferdienst dienst, wereldwijd het nummer twee na Western Union. Het bedrijf gaat de technologie van Ripple nu testen door gebruik te maken van het xRapid betalingsnetwerk. Het bedrijf zal hiertoe ook de XRP munt van Ripple gebruiken.

"Niet alleen banken worden geconfronteerd met de inefficiënties van internationale betalingen. Ook bedrijven als MoneyGram willen geld snel van de ene naar de andere plaats op de wereld versturen", zegt Ripple CEO Brad Garlinghouse. "Door gebruik te maken van XRP kunnen ze geld even snel versturen als informatie."

Met deze aankondiging maakt Ripple alvast een belofte waar. CEO Garlinghouse had eerder al gezegd dat er in 2018 zeker 3 grote bedrijven zouden zijn die XRP gaan testen. Er was namelijk heel wat twijfel gerezen over het nut van de munt XRP. Banken kunnen immers ook een eigen munt gebruiken op het netwerk van Ripple. In de New York Times verscheen bijvoorbeeld een artikel om beleggers duidelijk te maken dat een investering in de XRP token niet gelijk staat aan een investering in het bedrijf Ripple.

De waarde van de XRP token vertienvoudigde recent op amper een maand, maar ondertussen is de koers weer gehalveerd. XRP kan gekocht worden via bijvoorbeeld LiteBit, Bitpanda of Binance.

Koers en grafiek CFD op Ripple

Ripple CFD long of short


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services Comm.V
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu