Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > FedEx profiteert van groei online verkopen

FedEx profiteert van groei online verkopen

FedEx profiteert van groei online verkopen

maandag 08 januari 2018 - door Redactie

Pakjesbezorger FedEx profiteert van de aantrekkende online verkopen en verwerkt steeds meer pakjes. Bovendien zal de belastingverlaging van Trump voor een sprong in de winst zorgen.

De groei van de e-commerce heeft een direct impacte op FedEx. Jaar na jaar worden de records weer gebroken tijdens de kerstperiode. Een verhoging van de tarieven had dan ook amper impact op de vraag, waardoor het bedrijf mooie groeicijfers kan voorleggen voor zijn divisies FedEx Express, FedEx Ground en FedEx Freight. Het ingelijfde TNT Express draagt ondertussen ook al bij tot deze cijfers en de massale cyberaanval op TNT afgelopen lente is al helemaal verteerd. Het bedrijf lag toen een hele tijd plat door de  WannaCry ransomware.

Voor het huidige fiscale jaar rekent FedEx op een winst per aandeel van zo'n 12 dollar. Door Trumps 'Tax Cuts & Jobs Act' zou deze winst met 4 tot 5 dollar kunnen stijgen. De bedrijfsbelasting wordt verlaagd van 35 naar 21% waardoor er meer winst overblijft voor de aandeelhouders. Bovendien zijn er extra aftrekken voorzien voor kapitaalinvesteringen zoals het aankopen van nieuwe voertuigen.

UBS hanteert daarom een koopadvies en een koersdoel van 302 dollar, bijna 15% boven de huidige koers. Credit Suisse heeft een koersdoel van $283 en Merrill Lynch ziet FedEx stijgen naar $293.

Grafiek van FedEx (FDX)Gratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu