Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Cryptomiljonair: Geef Bitcoins voor kerst!

Cryptomiljonair: Geef Bitcoins voor kerst!

Cryptomiljonair: Geef Bitcoins voor kerst!

dinsdag 19 december 2017

De imposante stijging van de Bitcoin heeft gezorgd voor een toename van het aantal (jonge) miljonairs. Op jonge leeftijd (een jaar of zes geleden) investeren in Bitcoin heeft onder meer Erik Finman (18 jaar) geen windeieren gelegd. 

Hij kreeg in 2011 zo'n €800 van zijn oma en investeerde dit geld in Bitcoin, die toen nog minder dan €10 per stuk kostte. Met zo'n 80 Bitcoins in zijn wallet, kun je zelf wel uitrekenen hoeveel vermogen hij gemaakt moet hebben. 

Blijf Bitcoin kopen

Cryptomiljonairs geloven nog altijd heilig in de Bitcoin. Dat is niet raar, want zij hebben zelf ondervonden hoe de digitale valuta je steenrijk kan maken. Tenminste, je er op tijd bij was. Vandaag de dag kost één Bitcoin al tegen de € 17.000 per stuk.

Toch heeft ook Erik Finman het advies om Bitcoin te blijven kopen. “Al investeer je een klein beetje van je geld in een stukje Bitcoin. € 1.000 van je vakantiegeld of misschien € 500 die je kan missen… Wanneer de munt in waarde stijgt, stijgt jouw vermogen ook. Hoe klein je inleg ook is.”

Wat Finman betreft is er geen excuus om niet in Bitcoin te investeren. Deze kan je kopen via een dienst als LiteBit.

Geef Bitcoin cadeau voor kerst

Finmans visie doet denken aan een artikel dat onlangs in het AD verscheen. Daar merkte iemand op dat het interessanter is om je geld in Bitcoin te steken dan oudejaarsloten te kopen. 

“Geef iemand geen oudejaarsloten voor kerst, maar een stukje Bitcoin.” De kans dat je daar wel wat aan overhoudt is immers een stuk groter dan dat je een grote prijs in de loterij wint.

Daarnaast is het geven van Bitcoin ook nog eens een leuk en origineel idee. Maar is het verstandig om massaal met Bitcoins te gaan strooien?

Ken je investering

Wie enigszins kennis heeft van beleggen zal ongetwijfeld de kreet “Weet waarin je belegt!” wel eens gehoord hebben. Ook met het oog op Bitcoin is het van belang dat je je investering moet kennen.

Zomaar iemand een Bitcoin cadeau geven kan dus verkeerd uitpakken. Zeker wanneer iemand nauwelijks iets van de cryptocurrency begrijpt en geen idee heeft waar de Bitcoin voor dient. 

Net als in traditioneel beleggen is het ook binnen de cryptocurrencies niet onverstandig om eerst wat kennis te hebben van wat je precies aanschaft. Dat behoedt je in de eerste plaats voor risico’s, maar kan ook helpen om het juiste uitstapmoment te bepalen.

Bitcoins kopenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services Comm.V
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu