Online beleggen

Je bent hier: Home > Koersen > Royal Dutch Shell

Koers aandeel Royal Dutch Shell - Euronext Amsterdam

Grafiek CFD op aandeel Royal Dutch Shell


Profiel Royal Dutch Shell

Royal Dutch Shell

Royal Dutch Shell is het leading oliebedrijf ter wereld en is groter dan de nummer 2 wereldwijd Exxon Mobil. De meeste olie van deze oliegigant wordt geproduceerd in Nigeria, Oman, Engeland en de VS. Het bedrijf heeft wereldwijd 44.000 tankstations en is daarmee de grootste wereldwijd. Bij Shell werken in totaal 104.00 medewerkers en het heeft 13,9 biljoen vaten olie als reserve. Royal Dutch Shell produceert ook geraffineerde en petrochemische producten in meer dan dertig raffinaderijen, transporteert natuurlijk gas en handelt in gas en elektriciteit. Ook ontwikkelt Shell duurzame energie. Dit betreft de productie van wind- en zonne-energie en de ontwikkeling van waterstof als duurzame brandstof.

Strategie

De strategie van Shell voor de komende jaren is gericht op het verhogen van de olieproductie, het vinden van nieuwe olievelden en verdere kostenreductie. Het verbeteren van de cash flow is de focus.

Successen en missers

In 2014 gaf het bedrijf voor het eerst sinds lange tijd een winstwaarschuwing af. De winst bleef flink achter bij wat beleggers hadden verwacht. Ook lag de winst ruim onder die van het jaar ervoor. Feit is dat de exploitatie van olie en gas steeds duurder wordt en de prijs onvoorspelbaar is. In 2015 lag de winst flink lager dan in het jaar ervoor. Critici noemen ook dat Shell zich te weinig bezig houdt met het feit dat de olievoorraad eindig is en de ontwikkeling van duurzame energiebronnen. In 2015 realiseerde Shell een omvangrijke overnamen van het gasbedrijf de BG Group. De aankoop moet een snellere groei opleveren voor Shell op de gasmarkt.Gratis nieuwsbrief

Abonneer op onze gratis nieuwsbrief!

Succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu