Online beleggen

Je bent hier: Home > Koersen > PostNL

Koers aandeel PostNL - Euronext Amsterdam

Grafiek CFD op aandeel PostNL


Profiel PostNL

PostNL

In 1998 is TNT ontstaan na de privatisering van Koninklijke PTT. Dit bedrijf werd opgesplitst in een telecommunicatiebedrijf en een post- en logistiek bedrijf. Alle post en logistieke activiteiten werden daarbij overgedragen aan TNT Post Groep. PTT post was in het verleden het alom bekende openbare postbedrijf in Nederland. In 1996 nam PTT Post TNT Ltd over waardoor er een schaalverbreding plaatsvond. TNT Post biedt het verzamelen, opslag, sortering en transport van diverse soorten post aan. Het bedrijf bestaat uit drie onderdelen. Post dat binnenlandse en internationale post verzorgd en diverse daaraan gerelateerde diensten. Express dat vervoer van documenten pakketten, vrachtvervoer verzorgd binnen een bepaald tijdsbestek. En als laatste logistics dat diensten aanbiedt rondom vervoer heen zoals voorraadbeheer en het beheer van informatiestromen.

Strategie

PostNL heeft voor de komende jaren drie marktsegmenten geformuleerd waar substantiële groei te bereiken is. Verder wil PostNL graag dé aanbieder in Nederland van post en logistieke oplossingen worden binnen bepaalde marktsegmenten. Het dividend zal worden hersteld en de financiële positie verstevigd. Voor 2020 wordt gestreefd naar een cash bedrijfsresultaat van tussen de 265 en 330 miljoen euro. De activiteiten in Duitsland worden geheroriënteerd. Bij de Nederlandse postactiviteiten zal de verwachte daling in aantallen poststukken worden gecompenseerd door kostenreducties en verhoging van de tarieven.

Successen en missers

Post NL is de afgelopen jaren succesvol gereorganiseerd. Daardoor is nu een efficiënte, flexibele, klantgerichte organisatie ontstaan. Ook is het bedrijf doordat de meeste afbetalingen zijn afgerond financieel gezond. De afgelopen jaren wordt er wel gespeculeerd over het afstoten van de Nederlandse postactiviteiten onder beleggers omdat de resultaten daar achterblijven. Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services Comm.V
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu