Online beleggen

Je bent hier: Home > Koersen > Boskalis Westminster N.V.

Koers aandeel Boskalis Westminster N.V. - Euronext Amsterdam

Grafiek van het aandeel Boskalis Westminster N.V.


Profiel Boskalis Westminster N.V.

Achtergrond

Boskalis Westminster N.V. is in 1910 ontstaan door de samenwerking van Fa. Kraaijeveld en Van Noordenne. Dit waren drie baggeraars die besloten om de krachten te bundelen en een samenwerking aan te gaan. In beginsel voerde het voornamelijk onderhoudswerken in Nederland uit. Voorts ontwikkelde het zich tot een internationaal bedrijf en voerde ook over de grenzen werkzaamheden uit. Het hoofdkantoor is nog wel gevestigd in Nederland en is te vinden in Papendrecht.

Eén van de kenmerkende werken van Boskalis Westminster N.V. op eigen bodem zijn wel de aanleg van de Zuiderzeewerken. Vlak na de Eerste Wereldoorlog heeft het bedrijf zich hierop toegelegd en deze belangrijke werken gerealiseerd. Met de Zuiderzeewerken heeft Boskalis Westminster N.V. naam weten te maken en zich ook internationaal op de kaart weten te zetten.

Kernactiviteiten

Boskalis Westminster N.V. werkt met oliemaatschappijen, havenexploitanten, overheden, rederijen, internationale projectontwikkelaars, verzekeraars en mijnbouwbedrijven. Het is het grootste baggerbedrijf ter wereld en het richt zich naast het baggerwerk ook op de maritieme dienstverlening. . Het houdt zich bezig met o.a. aanleg van havens, beschermen van kusten en oevers en landaanwinning. Daarnaast helpt het bedrijf bij het aanleggen van windmolenparken, het beschermen van oliepijpen en gaspijpen en de aanleg van kabels.

Duurzaamheid

Boskalis Westminster N.V. draagt bij aan de ontwikkeling van de (internationale infrastructuur). Hiermee draagt Boskalis Westminster N.V. bij aan een betere economie, meer werkgelegenheid, maar ook veiligheid en betere sociale omstandigheden. Boskalis Westminster N.V. investeert ook veel in technologie om op die manier meer kennis te hebben over het milieu zodat de invloeden op het milieu tot een minimum gebracht kunnen worden.

Artikels over Boskalis Westminster N.V.

Boskalis heeft goed gevuld orderboekje

maandag 08 maart 2021

Baggeraar Boskalis kan uitkijken naar nieuwe projecten van maar liefst 5,3 miljard euro. Het bedrijf haalde de grootste opdracht ooit binnen.
Lees meer
Gratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu