Online beleggen

Je bent hier: Home > Cursus beleggen > Cursus Plus 500 > Wanneer wisselen naar echt geld?

8. Wanneer wisselen naar echt geld bij Plus500?


Klik hier voor een vrijblijvende Plus500 demo

Deze handleiding is bestemd voor de beginnende trader die voor het eerst kennismaakt met de uitgebreide mogelijkheden die verbonden zijn aan een handelsplatform als Plus500. Het is daarom logisch dat de meeste lezers in eerste instantie gebruik zullen maken van de gratis demorekening. Bij deze speciale rekening wordt er geen gebruik gemaakt van echt geld, maar krijg je een fictief bedrag ter beschikking waarmee je kunt handelen. Op basis van je ervaringen met de demorekening kun je vervolgens op een bepaald ogenblik beslissen om over te schakelen naar echt geld. De vraag is echter wanneer ben je er nu klaar voor om over te schakelen naar echt geld?

De software van Plus 500 maakt het voor de handelaar mogelijk om op ieder gewenst ogenblik over te schakelen van fictief geld naar echt geld. Iedere keer als je de software opstart krijg je de keuze van welke rekening je wil gaan gebruiken. Wanneer je kiest voor een rekening met echt geld zul je meteen echte CFD trades kunnen openen. Kies je echter voor de demorekening, dan maak je als het ware gebruik van een testportefeuille. Ook wanneer je aan de slag bent met de demorekening en je een goed gevoel hebt bij een bepaalde aankoop kun je er meteen voor kiezen om over te schakelen naar een rekening met echte financiƫle middelen. Hiervoor ga je bovenaan in het menu naar rekening en klik je vervolgens op "Wisselen naar echt geld". Op deze manier wordt de demorekening meteen ingewisseld voor een echte rekening.

De vraag wanneer je nu precies zou moeten overschakelen van een demorekening naar een echte rekening is moeilijk te beantwoorden. In principe moet je er jezelf goed bij voelen. Veel traders proberen te snel over te schakelen op echt geld omdat ze hun inspanningen vertaald willen zien worden in rendement. Dat is op zich volkomen te begrijpen, alleen loop je op die manier wel het risico om niet alleen geld te winnen, maar ook geld te verliezen. Er wordt wel eens gezegd dat traden net is zoals topsport. Je moet er eerst heel veel voor trainen en kennis verzamelen om uiteindelijk de top te bereiken. Wat dat betreft is het bijhouden van een demorekening en het analyseren van de daaruit voortkomende resultaten van essentieel belang om uiteindelijk te slagen als korte termijn belegger.

Volledig overzicht Handleiding Plus 500

7. Een CFD trade sluiten 9. Aan de slag met een echte rekening bij Plus 500

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu