Online beleggen

Je bent hier: Home > Cursus beleggen > Cursus Plus 500 > Een CFD trade sluiten

7. Een CFD trade sluiten


Klik hier voor een vrijblijvende Plus500 demo

Wanneer je in het hoofdscherm zit klik je bovenaan terug op "Open Posities". Vervolgens wordt het nieuwe scherm weergegeven waarin al je lopende posities zijn terug te vinden. Indien je een bepaalde positie wenst te sluiten dan moet je slechts op 1 knop drukken in de software van Plus 500.

In de lijst met geopende posities zie je per positie namelijk de mogelijkheid staan om de positie in kwestie te sluiten. Klik naast de positie van je keuze op "Positie Sluiten". Meteen verschijnt een klein venster waarin je dient aan te geven hoeveel eenheden je precies wenst te sluiten. Het is mogelijk om de volledige door jou ingenomen positie te sluiten, maar je kunt er tevens voor kiezen om slechts een beperkt aantal te sluiten. Wanneer je het aantal eenheden hebt ingevuld en je op positie sluiten klikt, zal je positie meteen worden gesloten.

Van zodra je de positie hebt gesloten zal deze verwijderd worden uit het venster met open posities. Bovenaan in het vier-delige menu is eveneens een kopje terug te vinden "Gesloten Posities". Wanneer je op deze knop klikt, krijg je meteen een overzicht van alle door jou in het verleden gesloten posities. Daarbij is het vooral belangrijk om rekening te houden met de extra gegevens die erbij vermeld staan. Uiteraard wordt aangegeven om welke positie het gaat en wanneer deze is geopend en gesloten, maar het is de aanvullende informatie die het belangrijkst is.

Wanneer je het overzicht aan gesloten posities bekijkt zul je merken dat er per positie duidelijk wordt aangegeven of er winst of verlies werd geboekt. Uiteraard is dat interessant omdat je op die manier voor jezelf kunt uitmaken of de strategie die je hanteert al dan niet zijn vruchten afwerpt. Voor het analyseren van de gegevens kun je er tot slot eveneens voor kiezen om gebruik te maken van een bepaalde tijdspanne. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een overzicht te genereren van de gesloten posities van de voorbije maand, maar ook van het afgelopen jaar. Deze functie kun je bovenaan de pagina terugvinden.


Volledig overzicht Handleiding Plus 500

6. Een CFD trade opvolgen 8. Wanneer wisselen naar echt geld?

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu