Online beleggen

Je bent hier: Home > Cryptocurrency > iDEAL

Gids: cryptocurrency kopen met iDEAL

cryptomunten iDEAL

Voor het eerst cryptocurrency kopen is altijd een beetje spannend. Veel mensen denken dat ze om te kunnen investeren in een bepaalde cryptomunt reeds Bitcoins of een andere grote cryptomunt moeten hebben. Dat is echter niet het geval. Wist je bijvoorbeeld dat het perfect mogelijk is om cryptocurrency te kopen met iDeal? Deze vertrouwde betaalmethode onder Nederlanders zorgt er voor dat een investering doen in cryptomunten voor meer mensen toegankelijk wordt.

Hoe cryptocurrencies kopen met iDeal?

In eerste instantie moeten we uiteraard een antwoord geven op de vraag hoe je nu precies cryptocurrencies kan kopen met iDeal. Dit is eigenlijk verrassend eenvoudig. Het enige wat je moet doen is je aanmelden bij een platform die over deze betalingsmogelijkheid beschikt. Vervolgens selecteer je de cryptomunt waarin je wenst te investeren evenals het aantal en ga je tot aankoop over. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat er voor het kopen van een cryptocurrency met iDeal bepaalde kosten aangerekend kunnen worden. Enkele voorbeelden van kosten zijn:

1. Transactiekosten (vaak een bepaald percentage van je investering)
2. Eventuele kosten voor de blockchain

De exacte kostprijs bij een investering in cryptocurrencies is altijd afhankelijk van de partij waarbij je de aankoop doet. Dit geldt ook voor het geval de betaling wordt uitgevoerd met iDeal. Hou er bovendien rekening mee dat in bepaalde gevallen een soort van verificatie is vereist vooraleer je een bepaalde cryptomunt kan kopen. Zeker boven een bepaald bedrag zal je jouw identiteit kenbaar moeten maken. Deze verificatie kan op verschillende manieren gebeuren. Ook dit is aldus sterk afhankelijk van de partij waar je een beroep op wenst te doen.

Bekende organisaties die iDeal aanbieden

Er zijn inmiddels meerdere bedrijven die een platform aanbieden waarmee je cryptomunten kan kopen met iDeal. Wij hebben enkele van de meest bekende bedrijven op een rijtje gezet.

Bitvavo

Bitvavo is een jong Nederlands platform dat in 2017 werd opgericht. De website heeft een groeiend aanbod aan cryptomunten. Naast Bitcoin of Ethereum kan je hier ook Ripple of Stellar Lumens aankopen. Bitvavo weet zich te onderscheiden door een gebruiksvriendelijke website en lage aankoopkosten. Zo krijg je meer cryptocoins in je wallet!

Bitvavo

LiteBit

Eén van de bekendste platformen voor het kopen van cryptocurrencies (met iDeal) van Nederland is ongetwijfeld LiteBit. Deze aanbieder maakt het mogelijk om over te gaan tot het kopen van niet alleen Bitcoin, maar ook allerhande andere cryptocurrencies tegen lage kosten. Betalen is bij LiteBit eveneens mogelijk met een groot aantal betaalmiddelen waaronder iDeal, een bankoverschrijving of een creditcard. Je moet er wel rekening mee houden dat alleen aankopen tot een bedrag van 50 of 100 euro zonder verificatie kunnen gebeuren. Bovendien moeten ook het mobiele nummer evenals het rekeningnummer worden geverifieerd. LiteBit is één van de populairste aanbieders van cryptocurrencies met iDeal, mede omwille van de lage transactiekosten en het feit dat je de gekochte coins meteen naar een eigen en zelfs offline wallet kan sturen.

Litebit

Bitrush

Bitrush was één van de eerste aanbieders op de Nederlandse markt die het mogelijk maakte om over te gaan tot het kopen van onder meer Bitcoin met iDeal. Het platform van deze aanbieder kenmerkt zich door een degelijk overzicht wat ze erg gebruiksvriendelijk maakt. Dit bedrijf is gevestigd in Amsterdam en staat er om bekend zeer betrouwbaar te zijn. Uiteraard is het bij Bitrush niet alleen mogelijk om Bitcoin met iDeal te kopen, maar kan je ook investeren in andere cryptomunten zoals bijvoorbeeld Litecoin en Bitcoin Cash.

Bitrush

Spectrocoin

Spectrocoin is wereldwijd een erg bekende partij. Ze tellen meer dan 700.000 gebruikers en bieden ondermeer Bitcoin, Dash, Ethereum en XEM aan. Bij Spectrocoin kan je eveneens een prepaid creditcard aanvragen die je kan funden met het saldo op je crypto wallets. Op termijn wil Spectrocoin evolueren naar een volwaardige blockchain bank; de aangeboden diensten zullen dus nog fel uitgebreid worden.

Spectrocoin

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services Comm.V
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu