Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Cryptocurrency > iDEAL

Bitcoin kopen met iDEAL of creditcard

cryptomunten iDEAL

Voor het eerst cryptocurrency kopen is altijd een beetje spannend. Maar in tegenstelling tot wat veel mensen denken is het helemaal niet zo complex. Je kan namelijk perfect cryptomunten kopen door gebruik te maken van gekende betalingssystemen zoals iDEAL of je vertrouwde creditcard.

Hoe cryptocurrencies kopen met iDeal?

Er bestaan heel wat gebruiksvriendelijk Nederlandse websites waarop je cryptomunten kan aankopen. Je meldt je dus aan bij een platform dat over de gewenste betalingsmogelijkheid beschikt. Vervolgens selecteer je de cryptomunt waarin je wenst te investeren evenals het aantal en ga je tot aankoop over.

Hou er wel rekening mee dat jouw identiteit in de meeste gevallen geverifieerd moet worden vooraleer je bitcoins of andere cryptomunt kan kopen. Deze verificatie verloopt ook online en kan vaak binnen 5 minuten al afgerond zijn.

Websites die iDeal en creditcards accepteren

Er zijn inmiddels meerdere bedrijven die een platform aanbieden waarmee je cryptomunten kan kopen met iDeal of creditcards. Wij hebben enkele van de meest bekende bedrijven op een rijtje gezet.

Bitvavo

Bitvavo is een jong Nederlands platform dat in 2017 werd opgericht en ondertussen uitgegroeid is tot de grootste exchange in Nederland. De website heeft een groeiend aanbod aan cryptomunten. Naast Bitcoin of Ethereum kan je hier ook Ripple of Stellar Lumens aankopen. Betalen kan via iDEAL, creditcard of voor de Belgen is er zelfs bancontact. Bitvavo weet zich te onderscheiden door een gebruiksvriendelijke website en lage aankoopkosten. Zo krijg je meer cryptocoins in je wallet!

Bitvavo

LiteBit

Een ander bekend Nederlands platformen voor het kopen van cryptocurrencies is ongetwijfeld LiteBit. Ook deze website biedt naast bitcoin nog heel wat andere cryptocurrencies aan. Betalen kan via een groot aantal betaalmiddelen waaronder iDeal, een bankoverschrijving of een creditcard. Interessant bij Litebit is dat je de gekochte coins meteen naar een eigen en zelfs cold wallet kan sturen.

Litebit

Coinmerce

Coinmerce is een andere aanbieder op de Nederlandse markt die het kopen van bitcoin mogelijk maakt met iDeal. Het platform heeft ook een gamma aan altcoins beschikbaar.

Coinmerce

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline


Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu