Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.
Waarschuwing
Je bent hier: Home > Cryptocurrency > Ether
Opgelet: Ether is niet zonder risico en zoals alle altcoins is er een hoog risico om je volledige inleg kwijt te spelen.
Ethereum is een blockchain die algemeen wordt aanzien als één van de belangrijkste concurrenten voor Bitcoin. Tegenover Bitcoin beschikt Ethereum over zeer interessante eigenschappen. De blockchain van Ethereum is sneller in het verifiëren van transacties. Bovendien is Ethereum veel breder inzetbaar voor gedecentraliseerde apps, waardoor er veel potentieel is. Dit bleek ook uit het jaar 2017 waarin de koers van Ethereum met meer dan 3.000 procent steeg.
De ETH koers, de digitale valuta van Ethereum, wordt beïnvloed door meerdere factoren. In eerste instantie is er uiteraard de link tussen vraag en aanbod, maar daarnaast is ook het daadwerkelijke gebruik van de decentrale applicaties belangrijk voor de evolutie van de ETH waarde.
Ether kan je zelf kopen via bijvoorbeeld Bitvavo, Litebit, Anycoin Direct of Coinmerce.
In 2021 zal er een grote update uitgerold worden, waardoor Ethereum nog beter bruikbaar zal worden. Lees meer over Ethereum 2.0.
Het Ethereum platform maakt gebruik van de eigen, unieke programmeertaal 'Solidity'. Ontwikkelaars kunnen zo de blockchain van Ethereum inschakelen om daar eigen applicaties op te draaien. Het platform van Ethereum kan ook gebruikt worden om eigen tokens of nieuwe cryptovaluta te lanceren.
Smart contracts zijn slimme contracten die bepaalde applicaties aanvoeren. De acties van deze applicaties gebeuren op basis van een vooraf gedefinieerde logica. Via deze smart contracts is alles vastgelegd en gemaakte afspraken worden dan ook gegarandeerd uitgevoerd.
Stel bijvoorbeeld dat je een vlucht hebt geboekt, maar dat deze vlucht door een bepaald probleem een aanzienlijke vertraging heeft opgelopen. Smart contracts zouden er voor kunnen zorgen dat vliegtuigmaatschappijen automatisch een bepaalde vergoeding kunnen toekennen aan de passagiers die getroffen zijn door deze vertraging.
Op het platform van Ethereum kunnen applicaties draaien zonder de tussenkomst van een centrale autoriteit. Deze DApps (decentralised applications) en hun inhoud zitten verspreid over de hele wereld bij alle Ethereum nodes. Dit is interessant, want verschillende dreigingen kunnen hierdoor voorkomen worden. Het gaat hierbij niet alleen om downtime, maar ook om bijvoorbeeld censuur door een overheid evenals dataverlies of datamanipulatie.
Het platform van Ethereum is interessant voor heel veel verschillende bedrijven. Op het Ethereum platform kunnen zij namelijk nieuwe innovaties lanceren. Zo zal de Ethereum blockchain mogelijk mee aan de basis liggen van heel wat innovatieve projecten die zich in de (nabije) toekomst zullen ontplooien.
Sinds de lancering van Ethereum in 2015 is deze altcoin uitgegroeid tot de tweede belangrijkste cryptomunt. Deze groei is niet alleen te wijten aan het concept van Ethereum, maar ook aan het feit dat enkele grote bedrijven er voor hebben gekozen om mee in dit project te stappen. Het gaat hierbij om namen zoals bijvoorbeeld BP en Microsoft, maar ook om Deloitte en de bekende bank ING. Zij hebben zich stuk voor stuk aangesloten bij het samenwerkingsverband 'Enterprise Ethereum Alliance'.
Ethereum koop je zelf op gebruiksvriendelijke websites als Bitvavo en Litebit.
Op deze websites worden online wallets aangeboden waarmee je jouw munten kan beheren. Veiliger is natuurlijk om jouw coins via een eigen offline wallet te beheren zoals de NGRAVE. Zo zijn ze perfect beschermd tegen de kwade bedoelingen van hackers en ben jij als enige partij verantwoordelijk voor je portefeuille. Ga je toch je Ether in een online wallet laten staan? Dan is twee-staps-authentificatie activeren een must.
Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".