Online beleggen

Je bent hier: Home > Cryptocurrency > DogeCoin

Wat is DogeCoin?

dogecoin

Onder de altcoins is de DogeCoin een zeer opmerkelijke cryptocurrency. De DogeCoin is namelijk ooit als grap begonnen, als een soort van parodie op Bitcoin. Bedenker Jackson Palmer kijkt ondertussen met ongeloof naar de koersbewegingen van de DogeCoin, temeer omdat er al ruim 2 jaar niet gewerkt is aan de achterliggende software. In 2018 bereikte de munt een marktkapitalisatie van meer dan 1 miljard dollar, vermoedelijk omhoog geduwd door nieuwe cryptobeleggers die 'goedkope' munten zoeken. Eind 2017 was de DogeCoin te koop voor minder dan $0,001 per stuk, in 2018 wordt al meer dan $0,015 betaald. Nieuwe cryptobeleggers kopen blijkbaar liever duizenden stuks van munten als DogeCoin in plaats van dat geld te investeren in bijvoorbeeld 0.3 Ethereum.

Jackson Palmer zegt dan ook dat de DogeCoin momenteel vooral een barometer is voor de cryptozeepbel en overmatige speculatie.

DogeCoin blijft echter wel een enorme community hebben, die vooral bezig zijn met eerder grappige of ongelooflijke projecten. Cryptobeleggers roepen vaak 'To The Moon!', hiermee bedoelen ze dat een cryptocoin een gigantische stijging kan neerzetten. Door de steun van de DogeCoin community gaat deze munt ook letterlijk naar de maan. In 2019 zou dankzij crowdfunding een echte gouden Doge munt naar de maan gestuurd worden. De DogeCoin community heeft verder ook geld ingezameld om het Jamaicaans bobsleeteam naar de Olympische Spelen te sturen of om de NASCAR stockcar racer Josh Wise te sponsoren.

Geschiedenis

DogeCoin werd op 8 december 2013 gelanceerd. En die release ging niet geheel onopgemerkt voorbij: een maand later was de waarde al 18 keer gestegen. Na januari 2014 hield dat echter ook weer heel abrupt op en werd de DogeCoin geconfronteerd met een crash. Maar in 2017 is de waarde van DogeCoin weer sterk beginnen aantrekken.

De DogeCoin is, zoals in de inleiding al werd verteld, begonnen als een grap. De munt stak de draak met de Bitcoin en een andere cryptocurrency die goed in trek was, de LiteCoin. De DogeCoin was gebaseerd op Doge, een Japanse hond. De DogeCoin was vooral bedoeld om weg te geven. Het was niet het doel om een serieus betaalmiddel te worden en al zeker werd er niet gehoopt op een prijsstijging.

Interessant?

DogeCoin lift vooral mee op de hype die ontstaan is voor de cryptomunten. Voor de grap zou je voor een tientje in DogeCoin kunnen investeren, echter op langere termijn zijn de verwachtingen voor DogeCoin niet hoog gespannen. Er wordt niet meer gewerkt aan de achterliggende software en er is ook geen echte 'use case' voor de DogeCoin. Alleen de sterke community achter DogeCoin kan de waarde van de munt nog verder doen oplopen.


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu